www.komp-u-ter-hulp.nl

Comp-tia A+ mogelijk binnenkort in het Nederlands in ons eigen examenlokaal.

Guntersteinwg 377 Inrichting examenlokaal

Het Engels is inmiddels een behoorlijk struikelblok gebleken voor onze cursisten
Er kan nog gekozen worden voor Koreaans,Chinees en Turks maar geen Nederlands.

We hebben wel een docent Engels die 4 uur per week Engelse les geeft, maar gezien de vele technische kreten blijft dat Engels een lastig gegeven.

Daar gaan we verandering in brengen.We zitten ook nog met het feit dat we onze cursisten zelf naar de examencentra moeten brengen. En het regelen van die examens is een organisatorische ramp. Van plannen hebben ze nooit gehoord.
Ze presteerden het zelfs om 3 cursisten op 1 dag examen te laten doen maar dan wel om 9,30, 13.00 en 15.00 uur.
Daar hebben we de hele dag een wagen met chauffeur voor nodig die meerdere malen heen en weer moet rijden
Tijd om wat anders te verzinnen.
We hebben contact gelegd met Comp-Tia en gevraagd of het mogelijk was om zelf examens af te mogen nemen en zo ja, wat de eisen zijn.

Dat bleek te kunnen en daar hebben we een heel draaiboek voor gekregen hoe een examenlokaal ingericht dient te worden. Dat is haalbaar en we willen dat ook gaan uitvoeren

Met 50-75 examens per jaar per locatie totaal 100-150 examens is dat misschien voldoende aanleiding voor Comp-Tia om het examen in het Nederlands af te laten nemen. In ieder geval er een aanzet toe te geven.
Ze gaan er in ieder geval mee aan de gang bij Comp-Tia. (Pearson Vue)

Het maakt tenslotte helemaal niets uit in welke taal de vraag op het scherm staat, want er zijn 3 aanraakpuntjes die verbonden zijn met een Dbase, die vervolgens aangeeft op het aangeraakte puntje goed of fout is.
In overleg en met het inschakelen van een vertaalbureau moet dat toch haalbaar zijn. En eventueel springen we bij voor wat betreft de te maken kosten voor Comp-tia.org.
Dat org staat voor een Non-Profit organisatie en dat heeft dan ook altijd met budget te maken of meer het gebrek daaraan.

Een Nederlandstalig examen zal het resultaat behoorlijk doen toenemen.
In wezen profiteren alle Nederlands Comp-Tia cursisten daar dan van.
Het betreft dus niet alleen onze eigen cursisten, maar ook Ecabo, het MBO en de cursisten van Dirksen en de overige opleidingsinstituten.