Komp u ter hulp

Registratie Centraal register Kort Beroeps Onderwijs (definitief)

Route 2  Uitbesteden van VO leerlingen aan een BVE instelliing

Uitbesteden geeft meer kansen met Comp-Tia certifcaten

 

Bij Komp u ter hulp zijn er 2 certificaten te behalen.

Comp-Tia Essentials en Comp-tia Application

Met Essentials mag je in MBO niveau 3 instromen en met Applications zelfs in niveau 4.
Komp u ter hulp is geen vervangende MBO. We geven alleen een verkorte beroepsopleiding om je achterstand versneld in te lopen. Scholen zullen je ook beoordelen op andere vaardigheden. Je krijgt wel wel 4 uur Engelse les per week bij ons. De overige vakken echter niet.
Maatschappijleer doe je vanzelf wel op bij ons, want je leert in no-time hoe het allemaal werkt en wat er van je verwacht wordt om te kunnen functioneren in een bedrijf c.q de maatschappij.

Het MBO is bezig om te bezien of ze zelf ook Comp-tia aan kunnen bieden, maar dan moeten ze 500 praktijkuren zien te realiseren.

Voor Comp-Tia dien je namelijk 500 praktijkuren te hebben. Werkgevers verwachten dat je dat aan kan tonen en schooluren gelden niet als praktijkuren. Uren die bij Komp u ter hulp als erkend leerbedrijf wel als zodanig gezien worden.

CompTIA A+ Essentials measures the necessary competencies of an entry-level IT professional with a recommended 500 hours of hands-on experience in the lab or field. More infrmation...

Bij Komp u ter hulp krijgen leerlingen gemiddeld 120 uur per maand praktijkles
Essentials en Application duren elk 3 maanden. Totaal 6 maanden. 720 uur.
Het zijn per onderdeel 13 weken maal 32 uur is 416 uur, minus vrije dagen is 360 uur effectief
Er wordt met die 2 onderdelen samen dan ook ruim aan die referte eis van 500 uur voldaan.

Het uitbesteden van leerlingen bij Komp u ter hulp, met de kans op het halen van Comp-tia, inclusief die benodigde praktijkuren zal de kans op een goed betaalde baan in de ICT aanmerkelijk doen toenemen.