Komp u ter hulp  maatschappelijke stage    Verkorte MBO-ICT opleiding

                   

Nou is het niet zo dat iedereen zomaar in kan stromen in niveau MBO 3-4 want er wordt natuurlijk ook gekeken naar een fatsoenlijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, rekenen, een stukje sociale vaardigheid etc.
En het is ook wel handig als je IQ iets groter is dan je schoenmaat.

We geven ook extra Engelse les. Voornamelijk begrijpend lezen, zodat je de vraag goed kan interpreteren en het goede antwoord aanklikt bij dat Engelse multiple choiche examen.

Het is geen compleet pakket, maar dat hoeft ook niet.
We leiden je dusdanig op dat je een startkwalificatie kan behalen. Dat is ook de eis die ze aan dergelijke opleidingen stellen.
Als voortijdig schoolverlater met een achterstand ben je "running out of time" en zou je met het volgen van een heel regulier voortraject tot niveau 3, steeds een te laag niveau ten opzichte van je leeftijd hebben. Een achterstand die je dan niet zo makkelijk meer inloopt.
En als je met 19 jaar op het niveau zit van een 16 jarige, dan is de keus voor een werkgever ook gauw gemaakt en val je buiten de boot.

Daarnaast is het helaas wel zo dat het huidige MBO zich op een aantal terreinen, zoals rekenen en taal diskwalificeert en het onderwijssysteem niet aansluit bij het verwachtingspatroon van jongeren.
Zo kan het dus gebeuren dat een aantal jongeren de school voor de rechter willen slepen omdat ze hun tijd effectief willen besteden en daarom goed onderwijs eisen.
Uitval van lessen en leerlingen ligt constant op de loer.
Bij ons hebben ouder(s) of voogd ook een stukje rust.
Wij kennen geen lesuitval, want van 9.00-16.00 uur ben je onderdak en weten ze dat je ook echt bezig bent. Je kan bij ons met de dag instromen. Als de intake positief verloopt dan kan je de volgende dag al beginnen.

En denk nu niet dat je straks, na je opleiding, direct in een bedrijf komt met honderden mensen en een computerpark waar je gek van wordt.
Dat zou je op die leeftijd ook niet moeten willen.
Denk eerder aan een klein bedrijfje, een uitzendbureau of een klein kantoor.
Daar waar mensen geheel afhankelijk zijn van de productie van facturen en of brieven en als dan ineens de printer niet meer werkt en alles staat stil, dan kost dat heel veel geld.
Een volwaardige systeembeheerder is voor dat soort bedrijfjes niet te betalen en als jij met je jeugdloon de boel aan de gang kan houden, dan zijn ze hartstikke blij met je. En omdat je meestal toch niet de hele dag daarmee bezig bent kan je de overige cursussen, meestal op kosten van het bedrijf, volgen.
Zo kan je er voor zorgen dat op het moment dat je 23 bent en ze een vol salaris voor je moeten betalen, je niveau daarmee in overeenstemming is.

Je kan door als Microsoft systeembeheerder administrator en/of engineer. MCSA of MCSE.
Een administrator beheert netwerken en een engineer ontwerpt en bouwt ze ook.
Als je engineer wil worden, dan verdient het aanbeveling om dat examen administrator toch te doen want dan heb je die titel en het daarbij behorende salaris een jaar eerder dan dat je engineer kan worden. 
En engineer moet je gewoon zelf willen. In de meeste bedrijven waar je komt ligt er al een netwerk.
Voor een werkgever is dat voor het bedrijf over het algemeen niet echt noodzakelijk.

Plaatsing bij Komp u ter hulp gaat via de afdeling voortijdig schoolverlaten.(VSV)
Leeftijdsgrens is vanaf 16 t/m 22 jaar.
Je volgt geen school en je hebt geen startkwalificatie niveau 2.
Kom je via VSV dan zijn er verder geen kosten. Je krijgt dan de opleiding Comp-tia essentials en we betalen 1 keer het examengeld. 
In sommige gevallen kan je een OV vergoeding krijgen of je kan een tegemoetkoming onderwijsbijdrage aanvragen.

Mailen kan naar
komputerhulp@ziggo.nl

We kunnen 50 jongeren per jaar opleiden, maar we willen naar meer opleidingscentra in de regio met een opzet als onze huidige locatie aan de Piet Heinstraat 42 Elandstraat 17

1 Piet Heinstraat 42           Opleidingscapaciteit 50 jongeren per jaar (160 m2)

2 Van der Vennestraat 85  Optie, opleidingscapaciteit 200-240 jongeren per jaar (600m2)

3 Scheveningen

4 Mariahoeve

5 Zuid-west                        Guntersteinweg 377 opening januari 2011 voor 50 jongeren per jaar.

6 Leidschenveen

7 Wateringse veld