Naar de beginpagina van Komp u ter hulp

Ondernemersplan voortijdige schoolverlaters, taallessen & computerwijk.

In het onderstaande overzicht zijn we uitgegaan van 16 cursisten per cyclus van 4 weken, 160 cursisten per jaar, om die de kennis eigen te kunnen laten maken zoals in onze lesstof is aangegeven.

Dat zouden dan in 5 jaar 800 cursisten zijn, maar die zullen niet allemaal geschikt blijken omdat ze er f geen feeling voor hebben, f dat ze zich wel focussen op het woord computer maar dat we ze gewoon niets kunnen bijbrengen, vanwege allerlei redenen en dat lijstje kunt u zlf wel invullen.

We hebben dan wel 800 klanten, waarvan we uitgaan van 30-50% uitval, wat zo'n beetje tot norm verheven lijkt, maar die hebben we dan toch al die tijd van de straat gehouden. Wat geen vrijbrief is om ze zo maar af te schrijven. Er zullen er ook zijn die gewoon wat meer tijd nodig hebben en door ze een beetje mee te laten hobbelen, wordt het misschien alsnog wel wat. Je houdt toch een groot gedeelte van straat in een positief ingestelde omgeving van jongeren die met iets zinvols bezig zijn.

Als we uitgaan van het ergste dan vallen er 400 af en blijven er 400 wel succesvolle over en de kosten per persoon om die succesvol te laten zijn, zullen dan zon 1.005 euro bedragen.

Daar zitten dan ook de kosten in die we gemaakt hebben van die 50% die (nog) niet mee kunnen komen, maar daar hebben we het dan maar even niet over.

Met die 1.005 euro zitten we dan op het niveau van die 1.000 euro die de minister wilde geven om ze binnenboord te houden. dat geld is bedoeld voor de scholen behalve voor de G4 (Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht) daar gaat al het geld naar de gemeenten. De complexiteit van de vsv-problematiek bij de G-4 vraagt om meer regie van deze gemeenten.

Buiten het feit dat we 400 jongeren opleiden hebben we dan 2.000 pcs per jaar in Den Haag voor jongeren in het onderwijs.

Waarvan 1.000 die via Leergeld gratis worden gegeven aan kinderen in het basisonderwijs met een ooievaarspas. De te maken kosten verrekenen we met Leergeld. De overige 1.000 worden verkocht voor een bescheiden bedrag aan jongeren in het voortgezet onderwijs. (zie onze prijslijst)

En we gaan regelen dat  ICTers van Mondriaan als coaches bij die voortijdige schoolverlaters ingezet worden.

Zie hier ons plan voor huisvesting aan  de Delftselaan.