Naar de beginpagina van Komp u ter hulp  

Opleidingen computerhersteller, taallessen en eenvoudige computerlessen.           

Onze nieuwe locatie.

Analfabete immigrant snapt taalles niet.

Waar we al direct al mee te maken hebben, zijn volwassen mensen die niet eens kunnen lezen of schrijven. Zelfs niet in hun eigen taal, die moet je nog gaan uitleggen wat het alfabet is.
Op zoek dan maar naar lesstof voor volslagen analfabeten maar dat werkt dus niet, en dat is dan ook één van de redenen waarom die inburgeringscusussen niet werken.
Met alle goede bedoelingen blijken die huidige cursussen niet te voldoen aan de behoefte van deze groep. Mensen kunnen het niet volgen en haken af.
Heeft u ooit iemand fatsoenlijk Nederlands horen spreken die ouder is dan veertig jaar, na het volgen van zo'n cursus? Eerst inventariseren wat die mensen wel of niet kunnen en dan vanaf dat niveau gaan opbouwen.
Dat mensen niet willen is onzin. Mensen durven niet omdat ze van zichzelf weten dat ze niet mee kunnen komen.
Dus gaan we eerst op zoek naar mensen (vrijwilligers) die ze dat in hun eigen taal bij willen brengen en vervolgens pas Nederlands leren.
Dan duurt het maar wat langer. Eerst maar een goede basis en dan verder, in plaats van die mensen de rest van hun leven door te laten modderen met dat gebroken Nederlands.

We zijn nu bezig om lesmateriaal te verzamelen voor de Turkse en Arabische taal vanaf de 1e klas en verder.
De echte schoolboekjes zoals deze in die landen op school worden gebruikt.

Vooralsnog zijn we nu alvast met het Tamazight begonnen.