De Stichting Komp u ter hulp laat cursisten met een WIJ uitkering, belasting terugvragen.

Maar ook met een (kleine) baan kan je erachter komen  of je geld terug kan krijgen.

Als je een jongere bent die van de WIJ gebruik maakt, dan heb je een grote kans om belasting terug te krijgen. 
Ook als je op enig moment van een lage uitkering overgegaan bent naar een hogere, omdat je ergens in 2010 de 21 jarige leeftijd bereikte, doe je er goed aan om aangifte te doen.
Vul het in ieder geval voor jezelf in, om te zien of je wat terug kan krijgen. 

Wat heb je nodig?

Je jaaropgave en het aangifteformulier dat je hier kan downloaden.

Als je erachter bent gekomen dat je geld terug gaat krijgen, heb je een Digid nodig.

Let goed op dat je met een WIJ uitkering bij werk en woning een vinkje bij de 2e regel zet, van AOW pensioen, bijstand. Op je jaaropgave staat dan ook geen arbeidskorting vermeld.

Als je een baantje hebt, dan zet je een vinkje bij de eerste regel (Loon, ziektewet..) want dan staat die arbeidskorting wel op je jaaropgave.

  |

Je vult het belastbare inkomen in en de betaalde loonheffing. De rest is vrij simpel. Dat is meestal nee en je hoeft ook waarschijnlijk nergens vinkjes bij te zetten, omdat dat voor jou niet van toepassing is. Dan vul je niks in en klik je op akkoord. Op het einde zie je of je geld terug krijgt. Dan kan je verder met je Digid. Krijg je geld terug maar heb je geen Digid, dan klik je op stoppen en dan wordt alles bewaard en kan je die aangifte alsnog verzenden als je die Digid hebt geactiveerd.

Komp u ter hulp gaat veel verder dan alleen ICT opleidingen. 
Je krijgt ook les in het kunnen berekenen van de maximale belasting van elektra-installaties.

En assertiviteitstraining krijg je de hele dag door. 
Tevens informatie over onder andere; werk, salarissen, bijtelling auto van de zaak, belastingteruggave, gemeentelijke heffingen, huur- en zorgtoeslag, huis kopen, hypotheek, hypotheekaftrek, wat is en hoe werkt een VVE, en nog veel meer relevante informatie om je staande te kunnen houden in deze maatschappij. We stampen die harddisk van je helemaal vol.