UWV baalt van slecht imago
p
Onmensen, incompetent, slavendrijvers , opvreters die zelf geen banen aan kunnen bieden omdat ze zelf bang zijn hun eigen baantje te verliezen.
Het zijn maar een paar van de nog nette typeringen, die het personeel van het UWV zich moeten laten welgevallen. De gemiddelde UWVer wordt gezien als de Stasi van Klijnsma. Hun kantoren als onneembare vestigingen. Waar het schrikbewind wordt uitgevoerd dat Jetta als één van de zeven plagen over de hoofden van de nog wel uitkeringsgerechtigden uit laat storten. Waar hoogopgeleiden gedwongen worden om te solliciteren op banen onder hun niveau, waardoor de lager opgeleide werkloze helemaal geen kans meer maakt.
HBOers die MBOers verdringen, en MBOers die ongeschoolden verdringen.
Zie hier het Nederland dat langzaam maar zeker ten onder gaat. Mensen die zo angstig geworden zijn om hun baan te verliezen, dat ze er niet meer aan toe komen om ook nog maar aan iets aan innovatie te doen. Nederland kennis economie. Kennissen economie zullen ze bedoelen.
Het gaat er niet meer om wat je kan, maar of je de juiste contacten weet te leggen.
En terwijl het UWV zich beklaagt over het waardeloze imago, proberen ze via radiospotjes daar iets aan te doen met het scheppen van valse verwachtingen. We hebben 950.000 werkelozen en als we uitgaan van 70% van het gemiddelde tussen minimumloon en modaal, dan kost dat de gemeenschap al 1,5 miljard per maand.
1.500 x 12 : 225 = 80 miljoen per (niet)werkdag.
Het UWV telde op 1 mei 2013 totaal 16.528 fte’s (19.152 medewerkers).
Alleen al aan lonen is dat  47 miljoen  per maand
En de ict kost 1 miljoen per dag, en dan krijgen we de kantoren, energie en alles wat daar nog bij komt. Als bijkomende kosten kan je een factor 2 van de salarissen hanteren. Dan komen de kosten
, incl. die buitensporige ict, op 95 miljoen per maand. 
95 x 12 : 225= 5 miljoen per werkdag
80 en 5 = 85 miljoen per werkdag en de staatsschuld stijgt met 70 miljoen per werkdag.
Ervan uitgaande dat we, volgens deze berekening, een maximale kostenpost van 15 miljoen per werkdag kunnen accepteren, zal die werkloosheid incl. de kosten van het UWV, met 80% teruggedrongen moeten worden. Wat neerkomt op 80% van de 19,152 medewerkers, is 15.000 personen die zichzelf in kunnen schrijven, om er ook eens achter te komen hoe het UWV mensen be(mis)handeld.  

Rea
cties (15)