DenHaag4u is een initiatief van Komp u ter hulp

Hotmail en Livemail wordt Outlook.com

Je kan met je hotmail of live account nu al inloggen bij Outlook.com

Outlook.com moet uiteindelijk Hotmail gaan vervangen. 

Outlook.com heeft het programma Outlook, dat al veel in de zakelijke markt gebruikt wordt, als basis. 
De nieuwe e-maildienst richt zich op persoonlijke mail en moet Microsoft wapenen tegen de opkomst van Gmail.

Chris Jones, vicepresident van Microsoft’s Windows Live, legt in een blog uit dat er de afgelopen acht jaar op het gebied van e-mail slechts kleine aanpassingen zijn gedaan. Dit is volgens hem de eerste grote verandering in jaren.

Outlook.com werkt via de cloud waardoor er bijna geen limiet meer zit aan de inbox en aan bijlages bij e-mailberichten.

Sociale media
Bovendien werkt de dienst nauw samen met sociale netwerken. Zo is het mogelijk om bij een e-mail van een vriend direct te zien wat de laatste berichten van die persoon waren en welke foto’s hij geüpload heeft.

Ook implementeert Microsoft een techniek in Outlook.com om e-mails automatisch te scheiden zodat nieuwsbrieven en updates van sociale media in aparte mappen belanden en de persoonlijke e-mail niet in de weg zitten. Deze instellingen zijn overigens aan te passen. Gmail maakt ook gebruik van een soortgelijk systeem.

Outlook.com werkt samen met Facebook, Twitter, Linkedin, Google en binnenkort met Skype. Dan zullen dus ook telefoongesprekken gestart kunnen worden vanuit de inbox.

Cloud
Bestanden kunnen gedeeld worden via clouddienst Skydrive. Daardoor kunnen bijvoorbeeld meer foto’s in één keer verstuurd worden of is het eenvoudig een grote video te delen.

Bovendien is het mogelijk om via de cloud bestanden in Word, Powerpoint, Excel en Onenote te openen en aan te passen. Skydrive geeft standaard 7 GB aan opslagcapaciteit.

Uiterlijk
Ook heeft Microsoft het uiterlijk van Outlook.com flink aangepast in vergelijking met de gemiddelde e-maildienst van dit moment. Zo worden er geen advertenties getoond, is de zoekbalk kleiner en zijn ook andere visuele onderdelen aangepast.

"Hierdoor zijn er 30 procent meer berichten zichtbaar in de inbox dan bij de webmail die de meeste personen nu gebruiken", aldus Jones.

Outlook.com is volgens het bedrijf ook veel geschikter voor gebruik op smartphones en tablets.

Hotmail
Hotmailgebruikers kunnen hun account eenvoudig omzetten naar Outlook.com door zich aan te melden via de website. Daar staat ook meer uitleg over de upgrade. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen een apart @Outlook.com-adres aan te maken. Die wordt dan gekoppeld aan het bestaande account.

Hotmail was in juni nog steeds de grootste online maildienst met 324 miljoen gebruikers, of ongeveer 36 procent van de wereldmarkt. Maar de dienst verliest steeds meer klanten aan Google's Gmail, de snelst groeiende rivaal met ongeveer 31 procent van de markt.

Yahoo mail blijft constant met een marktaandeel van ongeveer 32 procent. Ook de opkomst van sociale media werkt in het nadeel van Hotmail.

Outlook brengt ook een aantal slimme nieuwe functies.
De service herkent automatisch labels, nieuwsbrieven en promotionele aanbiedingen van winkels. Voor e-mails die Outlook herkent als een advertentie, zal het een universele unsubscribe knop toevoegen aan het bericht. Klik erop, en Microsoft zal je niet alleen afmelden via die adverteerder, maar zal ook automatisch alle toekomstige promoties filteren en naar de prullenbak verwijzen als dat uitschrijven wordt genegeerd.
Een andere innovatieve functie treedt in werking wanneer er nieuws is over de aflevering van een pakket dat je hebt besteld. Een knop op de bovenkant van het bericht brengt je meteen naar de website om de zending te volgen.
Het is duidelijk dat Microsoft in de gunst wil komen bij  de Gmail-gebruikers, van wie sommigen ontevreden zijn over recente wijzigingen in de gebruikersinterface. Met de nieuwe Outlook wordt het overzetten van meerdere Gmail-contactpersonen eenvoudig, en het begrijpt Gmail sneltoetsen. Je kunt zelfs blijven verzenden en ontvangen van e-mail van een Gmail-adres. Die optie kan Outlook onzichtbaar overnemen achter de schermen.

Afmelden?

En geheel volgens de traditie bij Microsoft, hebben ze de meest voor de hand liggende functie op een onmogelijke plaats gezet. Afmelden doe je helemaal rechtsonder door op dat raderwieltje te klikken.

Verwijderde e-mail terughalen
In Microsoft Outlook kun je e-mails terughalen die per ongeluk uit je Postvak IN zijn verwijderd. Dit kan ook van pas komen als je account is gehackt, omdat hackers vaak alle berichten in een account verwijderen.

Klik in het linker deelvenster Outlook op de map Verwijderd. Klik onder in het venster op verwijderde berichten herstellen.

Outlook zal dan zoveel mogelijk berichten terughalen en in de map Verwijderd zetten. Als de verwijderde berichten die je wilde herstellen niet worden weergegeven, betekent dit dat ze voorgoed verloren zijn.

Als de herstelde berichten weer in je map Verwijderd staan, verplaats dan de belangrijke berichten naar je Postvak IN of zet ze in een persoonlijke map, want de map Verwijderd wordt regelmatig leeggemaakt.

Opmerking
Deze functie werkt niet bij onderliggende accounts. Op deze manier kunnen ouders erop vertrouwen dat berichten die ze uit de accounts van hun kinderen verwijderen, ook verwijderd blijven.

Veel routinetaken in Microsoft Outlook kun je met het toetsenbord uitvoeren.

Sneltoetsen voor Outlook

Om dit te doen

Druk op

Een bericht verwijderen

Verwijderen

Een nieuw bericht maken

Ctrl+N

Een bericht verzenden

Ctrl+Enter

Een bericht openen

Ctrl+Shift+O

Een bericht afdrukken

Ctrl+Shift+P

Een bericht beantwoorden

Ctrl+R

Allen beantwoorden op een bericht

Ctrl+Shift+R

Een bericht doorsturen

Ctrl+Shift+F

Een berichtconcept opslaan

Ctrl+S

Een bericht markeren voor opvolgen

L

Een bericht categoriseren

C

Een bericht als ongewenst markeren

Ctrl+Shift+J

Een bericht als gelezen markeren

Ctrl+Q

Een bericht als ongelezen markeren

Ctrl+U

Naar een map verplaatsen

Ctrl+Shift+V

Het volgende bericht openen

Ctrl+.

Het vorige bericht openen

Ctrl+,

Een bericht sluiten

Esc

Zoeken in e-mailberichten

/

Spelling controleren

F7

Alles selecteren

S en dan A

Selectie opheffen

S en dan N

Naar Postvak IN

F en dan I

Naar de map Concepten

F en dan D

Naar de map Verzonden

F en dan S

Opmerking

De spellingcontrole is mogelijk nog niet overal beschikbaar.

Meer informatie

Reageer.......

 

 

 

 

It's Time for a Change

Microsoft launches Outlook.com with built-in SkypeMicrosoft launched Outlook.com today, a completely redesigned webmail service with built-in Skype integration.

Chris Jones, head of Microsoft's Windows Live group, announced the launch of Outlook.com in a blog post. He said, "We think the time is right to reimagine email. So today, we're introducing a preview of Outlook.com.

"We realized that we needed to take a bold step, break from the past and build you a brand new service from the ground up. You already know Outlook via the Outlook desktop application-for PCs and Macs-as the world's most popular application for reading email, managing a calendar, and connecting to people. And you may have used the Outlook Web App connected to Exchange Server in your organization."

Jones continued, "Now, in addition to a desktop application and a service for businesses, we're offering Outlook as a personal email service - Outlook.com."

Outlook.com, which will co-exist alongside Hotmail for the time being, delivers a clean and slick interface to Microsoft's personal email offering. Open to the public now, the service also offers "virtually unlimited" storage and easy access to Facebook, Twitter, Linkedin, Google and Skype, in a bid to lure users away from Gmail.

Unfortunately, the Skype feature isn't available yet, but it will enable users to instantly video call with their contacts straight from the Outlook.com web site.

Microsoft is also talking up its Sweep feature, with which Outlook.com automatically "sorts messages from contacts, newsletters, shipping updates and social updates", making it easier to find that email you want. Free web office applications also come as standard, letting users view and edit attachments using Word, Powerpoint, Excel and Onenote.

If you want To set up an Outlook.com webmail account with your own user name, you can head over to the web site. µ