Home

 

 

BREIN pakt ook digitale 'cassettes op het schoolplein' aanLees het artikel....


Gedownloade (illegale) muziek en films alsnog legaliseren.
De Nederlandse stichting ter bescherming van de rechten van de entertainment industrie heet BREIN en die hanteert het standpunt dat muziek en video downloaden illegaal is en dreigt in 2017 die downloaders aan te pakken.

Het zijn net ambtenaren.

Ze liegen niet, ze vertellen gewoon niet alles. Alleen het uploaden, het verspreiden is niet toegestaan, maar downloaden is wl toegestaan.

 Heffingen CD's en DVD's

De heffing voor CD's en DVD's is ter compensatie van het mislopen van inkomsten vanwege het tot nog toe toegestane downloaden.

Zorg dan ook, dat je nooit je downloads in je gedeelde map hebt staan (shared folder), maar verplaats dat naar een andere map op je pc. Uit je gedeelde map halen anderen weer muziek of videos uit jouw pc. Dat heet uploaden en dat mag nou juist niet. Wil je echt geen risico lopen, omdat morgen een rechter misschien anders beslist, dan kan je de gedownloade bestanden vrij eenvoudig legaliseren, zodat je er ook straks niet op aangesproken kan worden.

Als je een blanco cd/dvd koopt, betaal je namelijk een toeslag om de gederfde inkomsten van de artiesten/acteurs/filmmakers enigszins te compenseren. Daar dekken de Breinen in Europa hun algemene kosten mee, dat was tenminste de bedoeling. In heel Europa is die toeslag zo een beetje hetzelfde, maar in Nederland wed die toeslag zowat verdubbeld. Dat was een besluit van onze immer inhalige overheid, overigens in overleg met de muziekindustrie, die hier zijn kans schoon zag, maar wie het onderste uit de kan wil ...

Resultaat is dat alle cd/dvd-fabrieken nu zo een beetje allemaal in het buitenland zitten en netjes die lagere toeslag afdragen aan de niet Nederlandse Breinen en vervolgens vanwege het vrij vervoer van goederen, die cd/dvds in Nederland verkopen. De buitenlandse Breinen worden moddervet en bij de Nederlandse Brein is schraalhans keukenmeester. Daarom blijven ze zo zeuren. Het komt er dus op neer, dat als je de gedownloade bestanden op een cd/dvd brandt, het legaal is geworden, omdat je bij de aanschaf die toeslag hebt betaald en vervolgens mag je, geheel legaal, een kopie voor eigen gebruik op je computer en op je mp3 speler hebben staan en ook in je auto. Daar is juridisch geen speld tussen te krijgen. Dus zorg er voor dat je een brander in je pc hebt en de gedownloade content nmalig op een cd/dvd brandt.
 
Als Brein toch die bovenmatige toeslag wil hebben, dan zouden ze een soort banderolle systeem moeten gaan gebruiken op die blanco cd/dvds zoals bij de sigaretten. Maar het opleggen van een doelbelasting en die vervolgens aan een private stichting afdragen zal wel niet gaan lukken. Brein is namelijk geen onderdeel van justitie en is alleen maar een stichting die zich slechts beroept op de wet naburige rechten en wekt ten onrechte de indruk dat zij een justitieel overheidsorgaan zou zijn. Zij suggereren op hun site heel duidelijk dat al hun acties rechtsgeldig zouden zijn en daar zijn nog wel een paar vraagtekens bij te zetten.

 

Inmiddels zijn die tarieven redelijk aangepast.

En zou je ook met een (externe) harddisk kunnen volstaan, mits die toeslag dan maar aantoonbaar betaald is.

 

 

Reageer...